warta

Latihan abot bisa dipérang dadi limang jinis: latihan mandhiri, latihan band resistensi, latihan mekanik, latihan tali lan latihan bobot gratis. Lima jinis olahraga kasebut duwe kaluwihan lan kekurangan dhewe ing babagan keamanan lan kekuatan otot, lan latihan bobot gratis nggunakake barbel lan dumbbells minangka raja latihan bobot.

Ana pirang-pirang acara latihan maneh, sing bisa diklasifikasikake miturut peralatan sing digunakake. Kajaba iku, saben jinis metode latihan duwe kaluwihan lan kekurangan dhewe, mula luwih dhisik kudu ngerti karakteristik saben jinis latihan sadurunge milih proyek sing bener.

Jinis latihan abot bisa dipérang dadi "latihan mandiri" sing ora nggunakake piranti lan gumantung banget karo bobote dhewe, "latihan band resistensi" sing nggunakake band resistensi, "latihan mekanik" sing nggunakake mesin latihan, "latihan tali "Sing nggunakake tali, lan Lima jinis" latihan bobot gratis "nggunakake dumbbells utawa barbel.

Sejatine kabeh jinis metode latihan kalebu otot sing olahraga dhasar. Contone, nalika nggunakake "latihan otomatis" lan "latihan mekanik" kanggo ngleksanani otot sing padha, efek kasebut bakal beda-beda karo kangelan eksekusi lan bobot sing digunakake, mula nyetel jinis metode latihan miturut otot target, utawa nggunakake pirang-pirang jinis Sampeyan bisa entuk asil sing apik kanthi ngleksanani otot sing padha kanthi cara sing padha.

① Latihan mandiri
Cara latihan abot kayata ngadeg utawa nggunakake bobot awak dhewe kanggo olahraga otot weteng diarani "latihan mandiri."

Keuntungan paling gedhe saka latihan otologis yaiku sampeyan ora perlu nggunakake peralatan apa wae. Wong sing ora duwe wektu utawa anggaran kanggo pindhah menyang gym uga bisa latihan otologis ing omah dhewe tanpa mbuwang setengah duwit.

Keuntungan utama latihan autologis yaiku malah wong anyar latihan sing abot bisa nantang watesan otot tanpa kuwatir masalah barbel utawa dumbbells tiba.

Latihan otologis beda karo latihan berat nggunakake peralatan utawa mesin, lan ora ana cara kanggo nyetel ukuran beban. Yen momotan entheng, ora bakal ana efek sing cukup. Yen beban banget abot, ora bakal bisa ngrampungake jumlah kaping sing bener kanthi bener, lan sawise kekuwatan otot dikuatake kanthi tingkat tartamtu, beban kasebut ora bisa ditambah. Ing wektu iki, butuh wektu ekstra kanggo nyetel beban sing cukup gedhe miturut permintaan.

② Latihan band resistensi
Sanajan alat kudu disiapake kanggo "latihan band resistensi", alat kasebut bisa ditindakake ing omah kaya latihan mandiri, lan bisa ditindakake kanthi gampang ing plancongan utawa plancongan.

Kajaba iku, mung ngganti posisi band resistensi lan nyetel dawane kanthi gampang bisa nambah utawa nyuda beban. Pita resistensi uga bisa ngganti macem-macem barang, sing bisa diarani minangka metode latihan sing fleksibel.

Saka sudut pandang efek latihan, latihan band resistensi kena pengaruh minimal dening inersia, lan ora ana kerugian ing meh kabeh kisaran sing bisa dipindhah. Iki bisa kanthi gampang micu loro kimia "akumulasi metabolit anaerobik" lan "negara hypoxic". Tekanan seksual kanggo nggayuh efek otot.

Saliyane, ketegangan pita resistensi bakal owah kanthi dawa, mula ing posisi wiwitan band resistensi isih longgar lan cekak, beban otot uga sithik.

Nalika band resistensi digunakake, beban cukup sithik nalika otot diulur nalika otot ditindakake, mula luwih angel nyebabake kerusakan halus ing serat otot, mula angel tuwuh otot ing gati.

③ Latihan mekanik
Karakteristik "latihan mekanik" yaiku luwih aman yen bobote padha karo nggunakake latihan barbel.

Kajaba iku, trek gerakan diwatesi dening struktur mekanik, mula saka perspektif kangelan sinau postur gerakan, luwih ringkes tinimbang cara latihan liyane, lan luwih gampang pengaruhe ing target otot.

Umume mesin latihan berat nggunakake blok timbal timbal, lan bobot awak bisa gampang diatur kanthi nyetel bolt. Mula, yen bobote barang sing disetel disetel bebarengan nalika olahraga, ora perlu kerja kakehan.

Sanajan trek gerakan mekanik stabil, gaya gesekan ing antarane sendi gagang, bobot timbal lan trek bakal mengaruhi penurunan (kontraksi eksentrik) lan nyuda beban otot. Sanajan efek gesekan beda-beda gumantung saka mesin menyang mesin, nanging otot menehi beban ing otot nalika kontraksi eksentrik, sing dadi kunci kanggo promosi otot, mula sampeyan kudu menehi perhatian khusus nalika nindakake latihan mesin.

Umumé, latihan mekanik minangka metode latihan kanthi akeh kaluwihan.

④ Latihan tali
"Latihan tali" uga kalebu jinis latihan mekanik, nanging ing kene kita bakal ngenalake item latihan mekanik kanthi nggunakake tali kanthi mandiri.

Latihan tali bisa kanthi gampang nyetel bobot kaya latihan mekanik, sing mbantu nantang watesan otot kanthi aman. Kajaba iku, mesin tali umum bisa ngganti posisi wiwitan tali, saengga bisa terus mbukak beban menyang otot saka kabeh arah tanpa kena pengaruh arah gravitasi. Malah bagean sing kerja abot kayata latihan bobot gratis lan latihan otologis bisa gampang mbukak beban.

Training Latihan bobot gratis
"Latihan bobot gratis" nggunakake barbel utawa dumbbells minangka raja latihan bobot.

Sawise keahlian, sampeyan ora mung bisa nantang bobot awak sing dhuwur, nanging uga ora bakal kelangan momotan amarga gesekan sajrone kontraksi sentrifugal kaya nggunakake mesin.

Kajaba iku, latihan bobot gratis biasane nggunakake akeh klompok otot, sing bisa gampang olahraga kanthi cukup. Latihan bobot gratis nyebabake tekanan ing kabeh awak lan mbantu ngrangsang sekresi hormon kanggo ningkatake pangembangan otot.

Sing bakal ngupayakake efek latihan sing dhuwur sadurunge menyang gym bisa uga pengin nggunakake program latihan bobot gratis.

Nanging, latihan bobot gratis ora duwe trek gerakan tetep, lan angel njaga postur gerakan sing bener sajrone proses latihan, mula ora umum efek kasebut ora efektif amarga postur sing salah. Sithik nglirwakake sajrone latihan bisa uga nyebabake cilaka.

Umume percaya manawa latihan bobot gratis "cocog kanggo para veteran latihan abot," nanging yen bobote ora bisa dibuwang saka kemampuane, ora bakal ana bebaya. Wanita lan pemula latihan abot bisa nyoba kanthi wani.


Wektu kiriman: Feb-01-2021